De anatomie van een huishoudelijke hulp

 

Maak kennis met Nicolette Momberger. Zij is al tien jaar huishoudelijke hulp bij Zorgstroom. Ze geniet van haar werk en vindt het ideaal te combineren met haar gezin met twee pleegkinderen. Misschien schuilt er in jou ook een huishoudelijke hulp? Om dat te weten te komen, laat Nicolette zich graag ‘ontleden’.

Hoofd

“Ik werkte voorheen als welzijnsmedewerker. Ik had moeite met alle rapportages en het computerwerk. Nu werk ik drie uur en ben ik klaar. Het is daarbij prettig dat Zorgstroom volop rekening houdt met de tijden waarop ik kan werken. Het is bovendien een prettige werkgever. Het geld dat ik verdien, is een fijne aanvulling op ons gezinsinkomen. Ik krijg vakantiegeld en een eindejaarsuitkering en als ik ziek ben of vakantie heb, word ik doorbetaald.”

Ogen

“Ik heb inmiddels vier vaste adressen. Het zijn lang niet altijd ouderen waar je werkt. Ik werk bijvoorbeeld ook bij een Syrisch gezin, waarvan de man in rolstoel zit. Ik pas mijn werkzaamheden dan aan. De vrouw in dat gezin kan veel zelf, ik ondersteun haar met de wat grotere huishoudelijke taken. Mijn collega’s zie ik maar heel af en toe. Daarentegen heb ik met de bemiddelaar van Zorgstroom veel contact. Dat is heel laagdrempelig. Via telefoon of e-mail krijg ik altijd direct antwoord.”

Handen

“Ik hou van aanpakken en vind schoonmaken leuk. In drie uur tijd lukt het om aardig wat te doen, zoals stofzuigen, stoffen, badkamer en wc schoonmaken en bedden verschonen. Soms hang ik nog eens een wasje op of doe ik de buitenboel. Doordat ik steeds op dezelfde adressen kom, weet ik wat er moet gebeuren, en hoe.”

Hart

“Het is heerlijk om op deze manier iets voor mensen te kunnen betekenen. Een opgeruimd huis voelt prettig. Naast het schoonmaken, is er altijd tijd voor een praatje bij een kopje koffie. Het is vertrouwd en gezellig. Dat voel ik zo, maar cliënten zeggen dat ook regelmatig. De waardering die ik voor mijn werk krijg, geeft me echt veel voldoening.”

Voeten

“Voor mijn werk hoef ik eigenlijk nooit ver te reizen. Ik woon in Serooskerke, en twee van de drie adressen zijn op het dorp. De andere adressen zijn in Grijpskerke en Gapinge, daar kan ik eenvoudig heen op de fiets.”

Ook aan de slag als huishoudelijke hulp? Kijk op werkenbijzorgstroom.nl/hulp