Toffe baan: eerstejaars leerling Verzorgende IG

 

Anne Marijs is in september 2019 gestart met de opleiding tot Verzorgende IG bij Zorgstroom, ze volgt de opleiding via de Zeeuwse Praktijkroute Ouderenzorg in samenwerking met Scalda. Na haar opleiding heeft Anne niet alleen haar diploma Verzorgende IG, maar ook haar diploma Medewerker Maatschappelijk Zorg , twee in één!

Anne: "Jaren geleden heb ik de opleiding Helpende Zorg en Welzijn gedaan, nadien heb ik allerlei andere banen gehad, maar de zorg bleef kriebelen. Nu mijn jongste dochter op de basisschool zit, voelde ik dat er tijd en ruimte is om weer iets voor mezelf te doen. Daarom heb ik nu de stap genomen om de opleiding Verzorgende IG te doen." 

De combinatie van zelfstandig bezig zijn en toch een team om op terug te vallen, is voor mij een pluspunt

Wat vind je zo leuk aan de thuiszorg? "De afwisseling is echt fantastisch, je komt bij zoveel verschillende mensen, culturen en leeftijden. Het zelfstandig werken vind ik persoonlijk ook erg fijn, de combinatie van zelfstandig bezig zijn en toch een team om op terug te vallen, is voor mij een pluspunt."

"Het werken én leren is voor mij een hele goede manier om te leren. Wat ik op school aan theorie krijg, kan ik in de praktijk zien en als ik wat verder ben in mijn opleiding ook toepassing. Nu ik nog meeloop, kan ik meekijken met collega's en veel vragen stellen. Zo haal ik het meeste uit de leerstof!"

 

Wil je ook deze opleiding volgen? Check de vacature hier en solliciteer direct!