Verantwoord indiceren

 

"Er zijn veel dingen die ik belangrijk vind in mijn taak als wijkverpleegkundige, maar het belangrijkste vind ik wel het zorgvuldig indiceren van zorg. Dat de cliënt de zorg ontvangt die nodig is en die ik naar de zorgverzekering kan verantwoorden." 

Betaalbaar houden

"Jij en ik betalen mee aan de zorg die wij willen geven aan onze cliënten, we willen het betaalbaar houden. Daar moet je je als wijkverpleegkundige goed bewust van zijn: enkel zorg bieden die we kunnen én mogen bieden en meedenken met de cliënt over mogelijkheden tot zorg die er verder bij komt kijken. Wie in hun omgeving zou kunnen zorgen voor de boodschappen en diverse karweitjes zoals de afwas en dergelijke? Dit zijn nu net niet onze taken en dus niet te indiceren."

Divers

De functie van wijkverpleegkundige is heel divers. Henriëtte: "het ene moment ben ik bij een cliënt voor de ADL, dan bezoek ik een nieuwe cliënt voor een intakegesprek, het volgende moment heb ik overleg met de huisarts of familie en dàn ben ik bezig met de cliëntenplanning. Ook vind ik het leuk om actief binnen de werkgroep mee te kunnen denken; zo zit ik bijvoorbeeld in de werkgroep teamontwikkeling."

Henriëtte de Zeeuw is sinds 2014 werkzaam bij Zorgstroom en werkt vanaf 1 december 2018 als wijkverpleegkundige bij Team Griffioen in Middelburg.