Collega's in opleiding

 

Belinda (54) en Carolien (37) lopen samen stage in de thuiszorg van team Paauwenburg in Vlissingen. Ze volgen de opleiding tot Verzorgende IG en gaan per september 2019 hun laatste jaar stage lopen in een ander team.

Wat is de reden dat jullie hebben gekozen voor de zorg? 

“Werken in de zorg heeft altijd mijn interesse gehad. Na een mooie loopbaan ver buiten de zorg kwam de opleiding IG/MZ op mijn pad”, vertelt Belinda. “Deze kans heb ik met beide handen aangepakt”. 

Carolien is door haar verschillende banen altijd in contact met mensen geweest. “Ik merkte hierdoor steeds vaker dat ik meer voor de mensen wilde gaan betekenen. Toen de mogelijkheid er was om de opleiding tot Verzorgende IG te gaan doen, was dat ook mijn kans om meer in de zorg te kunnen gaan doen”. 

Wat is het belangrijkste wat jullie afgelopen twee jaar hebben geleerd? 

Belinda heeft veel geleerd de afgelopen twee jaar. “Belangrijk is vooral om in mezelf te geloven en door te gaan op de ingeslagen weg. Ik ontwikkel mezelf nog iedere dag”. 

Carolien: “Dat dit het werk is wat ik wil doen. Verder heb ik ook geleerd in de afgelopen jaren dat iedere situatie anders is. De cliënt staat centraal en er is niet altijd overal een pasklare oplossing voor. Hierdoor leer ik nog steeds hoe belangrijk het is om je te kunnen aanpassen aan de situatie en dingen los te kunnen laten.”

Zowel Belinda als Carolien zien hun toekomst in de thuiszorg. De afwisseling en de verschillende cliënten met ieder hun eigen zorgvraag geeft veel voldoening in het werk. Carolien: “Mijn toekomst lag vroeger niet in de thuiszorg, maar dat is door de ervaring van nu zeker bijgesteld!”

Wat zouden jullie toekomstige collega's willen meegeven die de thuiszorg overwegen? 

Belinda:  “Ik zou iedereen adviseren om het werken in de thuiszorg zeker te overwegen. De afwisselende zorgvragen maken iedere dag anders. Wanneer een cliënt mij uitzwaait na mijn bezoekje weet ik weer helemaal waarom ik voor het werken in de zorg heb gekozen!”

Carolien: “Dat de thuiszorg zoveel leuker is dan het lijkt. Het lijkt of je altijd alleen werkt, maar dat is absoluut niet zo. Geen dag is hetzelfde en de voldoening die je krijgt van de cliënten maakt het werk zo leuk en afwisselend.”