Direct aan de slag als zij-instromer

 

Jij zorgt met een warm hart voor onze cliënten, wij dragen jou een warm hart toe. Door jouw steun en inzet als zij-instromer lever je een belangrijke bijdrage in het leven van onze cliënten. En daarom (onder)steunen wij jou, in alles wat je nodig hebt om jouw werk goed en met veel plezier uit te kunnen voeren. Jij zorgt voor onze cliënten, wij zorgen voor jou.

Waarom zij-instromen bij Zorgstroom?

Een carrièreswitch maken en interesse in de (ouderen)zorg? Zorgstroom ontvangt jou met open armen! Een andere weg inslaan is spannend, dat snappen we heel goed. Met het leerwerktraject van Zorgstroom krijg jij dan ook alle tijd en ruimte om de kneepjes van het zorgvak te leren. Je gaat meteen aan de slag in de praktijk. Op de werkvloer leer je immers het beste. Terwijl je studeert ontvang je gewoon salaris en Zorgstroom betaalt de opleidingskosten. Ook al zit je in een werkleertraject, je maakt volledig onderdeel uit van het team. Dit is voor jou dé ultieme kans om echt de overstap naar de zorg te maken, zonder weer volledig in de schoolbanken te duiken. Waag jij de sprong?

Bekijk hier de ervaring van Dominique

 

Starten in februari of september

Ieder jaar kun je zowel in februari als in september starten met een van de opleidingen. Maar je kunt eigenlijk het hele jaar door wel solliciteren. Er vindt altijd eerst een kennismakingsgesprek plaats. Tijdens dat gesprek kijken we met jou naar welke opties er allemaal mogelijk zijn. Zo bieden we écht maatwerk en kijken we samen naar wat jij precies nodig hebt. En natuurlijk is het ook mogelijk om bij ons stage te lopen als je al een opleiding volgt of een opleiding te beginnen na het behalen van je middelbare school diploma. Lees er alles over op onze Leren en Werken pagina.

Starten als aspirant leerling

Zo kun je bijvoorbeeld al direct aan de slag als aspirant leerling.  Zowel voor de opleiding Helpende Zorg en Welzijn Plus als Verzorgende IG-MZ kun je op deze manier al praktijkkennis opdoen, voordat je met je opleiding begint in februari of september. We leren je de eerste kneepjes van het vak in de basiszorg en je volgt al een aantal modules via het Zorgstroom online leerplein. Zo ken jij de organisatie meteen al goed. Als jij je aanmeldt, kijken we samen naar de route die je het beste kunt volgen. Interesse? Neem contact met ons op via recruiters@zorgstroom.nl.

Nog vragen?

Laat het vooral weten. Neem gerust contact met ons op en wij helpen je verder. Roos (06-57310320) en Carien (06-11925406) staan je graag te woord en beantwoorden al jouw vragen. Je kunt ook mailen naar recruiters@zorgstroom.nl en wij komen zo snel mogelijk bij je terug.

 

Welke opleidingen zijn er?

Bij Zorgstroom heb je de keuze uit verschillende opleidingen, die elk een eigen route volgen. Hiervoor werken we samen met Scalda en het Hoornbeeck College. We leiden op tot Helpende Zorg en Welzijn Plus, Verzorgende IG en Verzorgende IG-MZ. Voor alle opleidingen geldt dat je werk én leert. Kies je voor de BBL-route, dan krijg je les op een van de schoollocaties. Kies je voor de ZPO-route, dan krijg je les op het hoofdkantoor van Zorgstroom. Eenmaal je diploma op zak? Dan kan je bij Zorgstroom blijven werken. Hieronder vind je al onze opleidingen.

Opleiding Helpende Zorg en Welzijn Plus (niveau 2)

De opleiding tot Helpende Zorg & Welzijn Plus duurt gemiddeld 1,5 jaar. 16 tot 28 uur per week werk je in een van de Zorgstroom woonzorglocaties. Je biedt onze cliënten ondersteuning bij alle dagelijkse taken en kijkt wat zij nodig hebben. Eén dag in de week ga je naar school (Scalda Goes). Je leert alles over medicatie, je leert ziektebeelden herkennen en je leert hoe je hiermee om moet gaan. Als zij-instromer kun je direct met deze opleiding beginnen.

Spijt dat ik niet eerder koos voor de zorg. 
De collega's zijn heel open en helpen echt met alles.
Lees hier het verhaal van Dalila.

Functie Uren Locatie Plaats
Opleiding Helpende Zorg en Welzijn Plus (nivo 2) 16-28 uur Walcheren Walcheren Naar vacature

Opleiding Verzorgende IG-MZ (niveau 3)

Als leerling Verzorgende IG-MZ word je opgeleid tot Verzorgende IG en Medewerker Maatschappelijke Zorg. Je krijgt dus 2 diploma’s. De opleiding duurt gemiddeld 3 jaar. 16 tot 32 uur per week werk je in de praktijk, op meerdere Zorgstroomlocaties of in de thuiszorg. Je helpt verschillende cliënten met alledaagse taken en voert verpleegtechnische handelingen uit. Eén dag in de week krijg je theorieles op het hoofdkantoor van Zorgstroom.

De opleiding wordt aangeboden via Hoornbeeck college als Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) en via Scalda als Zeeuwse Praktijkroute Ouderenzorg. Je hebt voor deze opleiding geen ervaring in de zorg nodig. Dit is dus de perfecte start voor een zij-instromer.

Dit moment was voor mij echt de start van
een nieuwe levensfase en een mooi avontuur. 
Lees hier het verhaal van Frederieke. 

Functie Uren Locatie Plaats
Opleiding Verzorgende IG-MZ (ZPO route) 16-32 uur Walcheren Walcheren Naar vacature

Opleiding Verpleegkundige (niveau 4)

Heb jij al ervaring in de zorg en wil je graag een volgende stap maken in je carrière, dan kun je dat doen bij Zorgstroom. Met de 2-jarige opleiding tot Verpleegkundige die je volgt via de Zeeuwse Praktijkroute Ouderenzorg, werk je 16 tot 32 uur in de week en krijg je goede begeleiding van jouw collega’s. Je bepaalt jouw eigen leerroute. Zo kun je zelf aangeven over welke situaties of behandelingen je meer wilt leren. Het is zelfs mogelijk om de opleiding sneller af te ronden, wanneer je alle resultaten behaald die bij de opleiding horen. Let op: deze opleiding kun je alleen volgen als je minimaal een diploma Verzorgde IG op zak hebt. Als zij-instromer moet je dus eerst een andere opleiding volgen.

Als verpleegkundige in de wijk heb je weer tijd voor de mensen. Ik werkte eerder bij de Landmacht en in het ziekenhuis. 
Lees hier het verhaal van Erik en Sacha. 

Functie Uren Locatie Plaats
Opleiding Verpleegkunde niveau 4 (verkort en volledig) Zorg Thuis 24-32 uur Walcheren Walcheren Naar vacature