Stagiaire mbo Verpleegkunde

 

Aan het woord is onze stagiaire Melissa, tweedejaars student Verpleegkunde bij Scalda. Haar stage loopt ze bij team Bloemenbuurt in Vlissingen. David Jongeneel, één van de Zorgstroom ambassadeurs èn wijkverpleegkundige bij team Bloemenbuurt, zit aan tafel met Melissa en is benieuwd naar haar ervaringen.

Melissa: "In mijn eerste leerjaar heb ik stage gelopen op een PG afdeling op de locatie Buitenrust. Hier heb ik kennis gemaakt met de ouderenzorg. Daar heb ik ervaren dat mijn hart ligt bij het werken in de zorg. Deze stageperiode bij team Bloemenbuurt geeft mij inzicht in de diversiteit van de zorg. Ik word hier ontzettend goed begeleid!"

Wat is de invloed van Corona op jouw leerproces?

"Ondanks de Corona-crisis kan ik mijn stage gewoon op een goede manier volgen. Het heeft gelukkig geen negatieve invloed op mijn leerproces. De opdrachten die ik moet uitvoeren, kunnen doorgaan en mijn handelingen kan ik allemaal aftoetsen. Het is erg fijn dat ik altijd bij mijn collega's in dit team terecht kan met mijn vragen. We zien elkaar helaas te weinig, maar de samenwerking is top."

Ervaar je voldoende uitdaging in de thuiszorg om stage te lopen en/of te werken? 

"Het fijne aan de thuiszorg is dat er zoveel uitdaging is. Je komt bij veel verschillende mensen thuis, behandelt veel verschillende zorgvragen en bijbehorende problematiek. Je ontmoet ook diverse culturen. Het is altijd weer een verrassing bij wie je komt. Juist omdat de cliënten zoveel verschillen, kun je daar veel van leren. Het is soms echt een uitdaging, maar dat maakt het werk er alleen maar leuker op! 

Ik kan stagelopen in de thuiszorg zeker aanbevelen. Je leert er veel van, zoals je handelingen en zowel zelfstandig als in teamverband werken.

Stagelopen in de thuiszorg zeker goed voor je persoonlijke ontwikkeling. Helaas zijn er soms vooroordelen over een bepaalde buurt waarin je komt te werken. Ik ervaar het werken in Bloemenbuurt als heel positief. Er wonen zoveel verschillende soorten mensen! Het is een leuke wijk om stage te lopen en in te werken. Ik leer er veel van en kan het stagelopen in de thuiszorg, en ook in deze wijk, aanraden!"